Ovako bi mogao izgledati novi Volkswagen Polo

Magazin OmniAuto.it je objavio render koji pokazuje kako bi mogla izgledati šesta generacija Volkswagenovog modela Polo.

Ovako bi mogao izgledati novi Volkswagen Polo

Aktuelni Polo V supermini je u prodaji od 2008. godine, tako da Volkswagen radi na njegovom nasljedniku. Novi model će umjesto platforme PQ25 koristiti kraću adaptaciju fleksibilne MQB platforme. To će rezultirati značajnim smanjenjem težine iako će model vjerovatno biti nešto veći od prethodnog.

Novi Polo je zamišljen sa nešto elegantnijim dizajnom inspirisanim novim Passatom. Supermini izgleda zrelije i udobnije i praktičnije zbog prostranije unutrašnjosti.

S obzirom da će koristiti MQB platformu, na raspolaganju novom Polu će biti štedljivi trocilindrični i četverocilindrični motori s turbopunjačima, a mogu će očekivati hibridna i GTI verzija.

Prodaja potpuno novog Pola će početi u junu 2017. godine, a proizvodit će se u postrojenju u Landabenu u Španiji, gdje VW planira investirati 900 miliona eura do 2018. godine kako bi proširila postrojenje. VW razmišlja i o proizvodnji potpuno novog modela koji bi bio mali crossover. Taj model je najavljen T-Cross Breeze konceptom.

VW će novi Polo predstaviti vjerovatno na Sajmu automobila u Ženevi naredne godine.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš