Nema odustajanja

Citroen: Ne odustajemo od nasljednika modela C5

Iz Citroena su najavili da će s modelom koji će nastaviti tamo gdje je stao C5 ponuditi nova i zanimljiva rješenja koja u D segmentu još niko nije ponudio.

"Modelom koji će naslijediti Citroen C5, možda i C6, prekidamo veze s ustaljenim rješenjima koja se već godinama nude uz modele iz D segmenta, a glavni 'krivac' za sve je filozofija na kojoj je stvoren C4 Cactus", izjavila je direktorica Citroena Linda Jackson.

Uz svjesnost da se poslovne limuzine koje previše odstupaju od tradicionalnih formi nikada nisu previše dobro prodavale, Jackson je naglasila da i ne očekuju kako će njihova nova ekstravagantna limuzina biti među glavnim nosiocima prodaje, jer u Citroënu za takve stvari na raspolaganju imaju nekoliko drugih aktuelnih modela kojima će se uskoro priključiti još potencijalnih "bestsellera".

Konceptnim (hibridnim) modelom CXperience Citroen je već pokazao kako bi u osnovici trebala izgledati njihova nova velika limuzina, a napredni "deux chevron" u prodajne salone trebao bi stići u prvim godinama naredne dekade.
 
 
Tagovi:autoCitroen

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš