Predstavljanje u Parizu

Škoda objavila teasere i preliminarne specifikacije koncepta Vision RS

Škoda je u procesu teaser kampanje uoči Sajma automobila u Parizu, a ona se odnosi na dva RS modela, Kodiaq RS spreman za proizvodnju te koncept Vision RS. Ovog puta je u fokusu snažni hatchback, objavljen je novi teaser kao i preliminarne tehničke specifikacije.

Vision RS najavljuje moguću RS verzije nasljednika modela Rapid, izgleda sportski i agresivno zahvaljujući obilnoj upotrebi karbonskih vlakana, a tu je i prednji lip sspojler te branik agresivnog izgleda s velikim usisnicima zraka. Masivni pragovi, veliki naplaci, stražnji krovni spojler i veliki difuzor su znakovi da Škoda ima planove za uzbudljiviji petovratni hatchback u odnosu na Rapid.

Izled prati plug-in hibridni pogon, a inžinjeri su kombinovali 1,5-litarski benzinski motor Volkswagen Grupe sa električnim motorom. Ukupna snaga iznosi 242 KS, a Vision RS od 0 do 100 km/h ubrzava za solidnih 7,1 sekundu. U stvarnom svijetu je važnije ubrzanje od 80 do 120 km/h, a to se ostvaruje za 8,9 sekundi.

Vision KS koristi litij-jonsku bateriju kapaciteta 13 kWh, a korištenjem samo električnog motora može preći 70 km. Baterija se može potpuno napuniti za dva i po sata na punionicama, ali se može puniti i putem kućne utičnice. Automobil ima sistem povratka energije koji puni bateriju tokom vožnje.

Škoda Vision RS će biti predstavljena 2. oktobra na Sajmu automobila u Parizu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš