Kosovo uvodi zdravstveno osiguranje: Plaćanje od jula mjeseca

Kosovo uvodi zdravstveno osiguranje: Plaćanje od jula mjeseca

Kako navode iz Ministarstva zdravlja Kosova od jula mjeseca će početi proces prikupljanja premija za zdravstveno osiguranje. Međutim, to ne znači da od tog datuma možete uzeti zdravstvene usluge na osnovu plaćanja osiguranja jer će usluge početi nekoliko mjeseci nakon prikupljanja novca.

Očekuje se da od jula mjeseca ove godine počne proces prikupljanja premija za zdravstvena osiguranja. Zbog ovoga će svi zaposleni dobijati 3.5 posto manje neto plate dok će još 3.5 posto plaćati poslodavac.

Od tog dana se očekuje implementacija Zakona o zdravstvenom osiguranju bavodi prvi čovjek ministarstva zdravlja Imet Rrahmani.

Plaćanje premija ide na mjesečnom, kvartalno ili na godišnjem nivou u Fondu za zdravstveno osiguranje. Ministar Rrahmani navodi da je ovaj proces u zdravstvenom sistemu jedan od najtežih.

“Na socijalno ekonomskom savjetu smo imali jednu prezentaciju. Završeni su svi poslovi oko priprema za početak prikupljanja premija i funkcionisanja zdravstvenog osiguranja”, izjavio je ministar Rrahmani.

Share this:

Izvor: (kosovopress.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš