Rijad Sadiku: Volio bih biti uspješan kao Edin Džeko

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici na pripremama se nalaze „U-16“ reprezentativci Bosne i Hercegovine koji vrijedno izvršavaju obaveze koje je pred njih stavio selektor Sakib Malkočević sa stručnim štabom.

Rijad Sadiku: Volio bih biti uspješan kao Edin Džeko

Igrač Sarajeva Rijad Sadiku kao kapiten predvodi ovu generaciju i govori nam o svojim fudbalskim počecima, ali i o igračima koji ga inspirišu: „Fudbalom se bavim od svoje sedme godine. U početku sam gledao svoje vršnjake kako treniraju, te sam im se i ja priključio.

Fudbalski uzor mi je Edin Džeko i gledajući ga želio sam da napravim karijeru poput njegove. Nadam se da ću uspjeti u tome.“ Sa posebnim žarom igra za bh kadetsku selekciju: „Vrhunac sportske karijere je nastupanje za reprezentaciju i najveća čast za jednog igrača.

Najbitnije utakmice su mi one koje sam odigrao u dresu sa državnim grbom.“ Sadiku ne krije želju da se nađe na spisku putnika za Elitnu rundu kvalifikacija: „Trudim se da se dokažem selektoru i stručnom štabu kako bih dobio poziv za turnir Elitnog kruga kvalifikacija.

Ekipa je dobra i konkurencija je velika. Na meni je da što kvalitetnije radim kako bih zaslužio poziv za turnir u Gruziji.“ O nastupima u Sarajevu Rijad kaže: „Svojim igrama i statusom u klubu sam zadovoljan. Ispunjavam obaveze koje stručni štab traži od mene.

U trci smo za titulu i nadam se uspjehu na kraju sezone.“ Mladi defanzivac ne zanemaruje ni školske obaveze: „Osim fudbala nastojim biti i dobar učenik u školi. Jako su mi bitni i sport i edukacija.“ Za kraj Rijad Sadiku otkriva šta želi od fudbalske karijere: „Želio bih da dođem do seniorskog tima FK Sarajevo, ali i da nastupam za reprezentativne selekcije svoje zemlje.“

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš