Od oko 500 djece Fiorentina izabrala njega: Elvaris Šuplja prešao u Fiorentinu

Da Fahrudin Jusufi nije jedini, i da je Gora kroz svoju historiju uvijek imala talente za fudbal, te da će ih imati i u budućnosti najsvježiji dokaz i primjer je Šuplja Elvaris iz Restelice, 12-godišnjak koji je jučer potpisao za Fiorentinu iz Firence.

Od oko 500 djece Fiorentina izabrala njega: Elvaris Šuplja prešao u Fiorentinu

Stručnjaci iz Fiorentine smatraju da Elvaris posjeduje izuzetan fudbalski talenat, pa su od 500 djece njegovog uzrasta odabrali njega.

Fudbal je počeo trenirati sa 6 godina u Monteroni d'Arbia. Prošao je kroz škole fudbala Macole i San Minate. Bio je na probu u Empoliju.

Od samog početka Elvaris pokazuje ogroman talenat i osjećaj pravog golgetera. Iz dana u dan sve više i više se izdvaja od vršnjaka i pokazuje sve veći talenat. Često je na naslovnicama lokalnih novina. Bio je najbolji strelac San Manite, kao i kompletne regionalne lige. Čvrstina, brzina, stabilnost, borbenost i preciznost su mu najjače osobine.

ACF Fiorentina je fudbalski klub iz Firence, Italija. Trenutno se takmiči u Seriji A. U Fiorentini su igrali Roberto Baggio, Luca Toni, Adriano, Stefan Effenberg, Predrag Mijatović, Adem Ljajić, Valon Behrami … . Nadamo se da će i naš Elvaris Šuplja biti seniorski igrač Fiorentine i zaigrati na Stadio Artemio Franchi.

Elvarisova najveća želja je da jednog dana zaigra u dresu Intera. Želimo mu puno uspjeha na tom putu.

Izvor: (radiogora.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš