Njemačka savladala Ukrajinu i počela pohod na evropski tron

Njemačka je savladala Ukrajinu sa 2:0 u prvom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Ukrajina je odlično otvorila susret i Konopljanka je prvi zaprijetio u 5. minuti susreta, no njegov odličan udarac krajnjim naporom je odbranio Neuer.

Njemci su kaznili taj promašaj u 19. minuti. Kroos je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Mustafi je najviši na petercu i glavom je zakucao loptu u mrežu nemoćnog Pjatova.

U 27. minuti slična situacija se desila, samo na drugoj strani. Hačeridi šutira glavom, a Neuer ponovo brani.

Samo dvije minute kasnije Khedira je šutirao, ali Pjatov je spasio Ukrajinu.

U 36. minuti Ukrajinci su imali najbolju šansu za izjednačenje. Konopljanka je savladao Neuera, no Boateng je sa linije izbio loptu.

U drugom poluvremenu tempo igre je spao, te nije bilo previše uzbuđenja.

Njemačka je imala dvije velike prilike za pogodak. Kroos je u 52. minuti bio blizu gola, ali je pogodio stativu, dok je dvije minute prije kraja Ozil izašao sam na Pjatova, no ukrajinski golman je sjajno intervenisao i ostalo je 1:0.

Ipak, u sudijskom vremenu rezervista Schweinsteiger je sjajno ispratio kontranapad i nakon centaršuta Ozila zakucao loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Njemačka: Manuel Neuer, Benedikt Howedes, Jerome Boateng, Shkodran Mustafi, Jonathan Hector, Sami Khedira, Toni Kroos, Thomas Muller, Mesut Ozil, Julian Draxler (Andre Schurrle 78'), Mario Gotze (Bastian Schweinsteiger 90').

Ukrajina: Andrij Pjatov, Artem Fedeckij, Jevgen Hačeridi, Jaroslav Rakicki, Vjačeslav Ševčuk, Sergij Sidorčuk, Taras Stepanenko, Andrij Jarmolenko, Viktor Kovalenko (Oleksandr Zinčenko 74'), Jevgen Konopljanka, Roman Zozulja (Jevgen Seleznjov 66').

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš