Lionel Messi donio odluku: Nakon 20 godina odlazi iz Barcelone!

Argentinski napadač Lionel Messi (33) danas je poslao faks u kojem je saopćio svoju odluku da ovog ljeta odlazi iz Barcelone, tvrdi najprodavaniji španski sportski list Marca.

Lionel Messi donio odluku: Nakon 20 godina odlazi iz Barcelone!

Naime, Messi se još u petak sastao s novim trenerom Ronaldom Koemanom i navodno mu je rekao da je bliži odlasku nego ostanku u klubu.

Iako ga je Nizozemac pokušao nagovoriti da ostane, Messi je nakon turbulentnih dana navodno prelomio i odlučio da nakon 20 godina odlazi s Nou Campa.

Barcelona je, kako prenosi radio Catalunya, potvrdila da je dobila dopis u kojem Messi traži da se prihvati klauzula koja bi mu pomogla da okonča svoj ugovor. Iz kluba su, kako se navodi, rekli da Messi ima rok do 10. juna da prekine ugovor i da je sada sve u rukama pravnih službi.

Podsjetimo, jedan od najboljih nogometaša svih vremena je već duže vrijeme u tihom ratu s klupskom upravom pa je tako prije nekoliko mjeseci prozvao sportskog direktora Erica Abidala.

Također, bio je nezadovoljan propalim pokušajem povratka Neymara u Barcelonu, a sve je kulminiralo nakon nedavnog debakla protiv Bayerna u Ligi prvaka.

Koeman je otpisao i velikog Messijevog prijatelja Luisa Suareza pa je sve to očito bio razlog za odluku Argentinca za kojeg je interes već istakao Inter i Manchester City.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš