Derbi prvog kola opravdao očekivanja

Italija savladala Belgiju sa 2:0

U najboljem meču dosadašnjeg dijela Eura Italija je savladala Belgiju sa 2:0 u okviru prvog kola grupe E.

U prvih pola sata igralo se većinom na sredini terena i gledali smo pravo taktičko nadmudrivanje Antonija Contea i Marca Wilmotsa.

U 32. minuti De Rossi je uputio jednu dubinsku loptu u srce šesnaesterca Belgije, Giaccherini je bio brži od Alderweirelda i pogodio je mrežu nemoćnog Courtoisa za 1:0.

Samo pet minuta kasnije Italijani su mogli udvostručiti prednost. Nakon kornera Pelle je bio najviši u skoku, no centimetri su ga dijelili od pogotka i lopta je prošla pored lijeve stative.

U drugom poluvremenu Belgija je imala prvu veliku priliku. Nakon kontranapada De Bruyne je izbacio Lukakua u situaciju jedan na jedan sa Buffonom, napadač Evertona je sve uradio kako treba, prebacio loptu preko golmana Juventusa, no ona je otišla pored gola.

Već u sljedećem napadu Italijani su mogli kazniti njegov promašaj, no Courtois je sjajno odbranio nakon Pelleovog šuta glavom.

Belgija je u posljednjih deset minuta susreta napravila pravu opsadu Buffonovog gola, a u 82. minuti Origi, koji je zamijenio Lukauka, je imao odličnu priliku. Vertonghen je centrirao sa lijeve strane, Origi je u skoku nadvisio Barzaglija, no šutirao je preko gola.

Italijani su se oslanjali na sporadične kontranapade, a jedan se desio u 84. minuti kada je Immobile sa centra došao do kaznenog prostora Belgije, silovito je šutirao, no Courtois je fantastično odbranio i lopta je završila u korneru.

Do kraja meča Belgijanci su bacili sve karte na napad, što je ostavilo dosta prostora za kontre, a u trećoj minuti sudijske nadoknade Pelle je na Candrevinu asistenciju pogodio svoj šesti gol u dresu Italije.

Italija: Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Antponio Candreva, Marco Parolo, Danielle De Rossi (Thiago Motta 79'), Emanuele Giaccherini, Matteo Darmian (Mattia De Sciglio 59'), Graziano Pelle, Eder (Ciro Immobile 75').

Belgija: Thibaut Courtois, Laurent Ciman (Yannick Carrasco 76'), Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Verthongen, Radja Nainggolan (Dries Mertens 62'), Axel Witsel, Kevin de Bruyne, Marouane Fellaini, Eden Hazard, Romelu Lukaku (Divock Origi 73').

Izvor: (klix.ba)

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš