Hodanje je za genijalce: Messi pretrčao najmanje u pobjedi protiv Arsenala i odlučio utakmicu

Katalonske novine Sport su objavile fascinantnu statistiku utakmice u kojoj je Barcelona u utorak uokviru osmine finala Lige prvaka pobijedila Arsenal rezultatom 2:0.

Hodanje je za genijalce: Messi pretrčao najmanje u pobjedi protiv Arsenala i odlučio utakmicu
Na naslovnoj stranici piše "Hodanje je za genijalce", čime se ukazuje na činjenicu da Lionel Messi ne treba trčati mnogo da bi značajno utjecao na rezultat u velikim utakmicama.

Argentinac je bio čovjek odluke protiv Arsenala, tima kojem je postigao najviše golova u karijeri, čak osam. Prvi gol je postigao nakon dobre akcije Suareza i Neymara, a drugi je dao iz penala. Najbolji igrač svijeta je proglašen igračem utakmice.

Međutim, još više fascinira podatak da je Messi uprkos ogromnom učinku pretrčao najmanje, tačno 8,4 kilometra. Njegov prosjek po utakmici iznosi 7,9 km, dok prosjek njegovog rivala iz Real Madrida Cristiana Ronalda iznosi 9 km.

Sport navodi da je Ronaldoi ovoj sezoni lige prvaka pretrčao dvostruko više od Messija. Ipak, treba reći da je Messi bio povrijeđen jedno vrijeme.

Jedno je sigurno, Messi je genijalac koji reaguje instiktivno. On čeka pravi trenutak i ne troši energiju uzalud, nego "eksplodira" u pravo vrijeme i odluči utakmicu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš