Bešić: Moramo iskoristiti šansu protiv Manchester Cityja, želimo na Wembley

Everton će 27. januara kao gost igrati revanš polufinala Capital One Cupa protiv Manchester Cityja, a bh. reprezentativac i član Bluesa Muhamed Bešić vjeruje da njegova ekipa može proći u finale i zaigrati na Wembleyju.

Muhamed Bešić (Foto: EPA)

Cilj Evertona je da nastavi dobar niz protiv Manchester Cityja i plasira se u svoje prvo finale nakon sedam godina. Everton je u prvoj utakmici na Goodison Parku pobijedio Građane rezultatom 2:1, a u revanšu namjerava završiti posao. To priželjkuje i Bešić.

"Moramo iskoristiti ovu šansu kako bi smo otišli na Wembley. Bod koji smo osvojili protiv Manchester Cityja u Premierligi dobar je korak naprijed. Igrali smo s njima dvije utakmice i nismo poraženi, ostvarili smo pobjedu i remi. Također u posljednjih nekoliko utakmica nemam poraz, što je dobro za naše samopouzdanje. napredujemo, postavljamo nove standarde i to moramo pokazati u svakoj utakmici ukoliko želimo biti uspješni", izjavio je Bešić.

Inače, naš reprezentativac se nalazi u sjajnoj formi, proglašen je igračem utakmice protiv Manchester Cityja, a dobio je pohvale trenera Roberta Martineza, navijača i medija u Engleskoj.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš