Jednostavno i brzo

Svaki komad papira možete pretvoriti u lampu uz magični set sa električnom bojom

Britanska kompanija Bare Conductive lansirala je na tržište set električne opreme uz koju bilo koji komad papira možete pretvoriti u lampu kakvu želite, i to bez ikakvog lemljenja i programiranja.

Uz svaki komplet opreme, možete napraviti tri vrste lampi ili sijalica, jednu koja će raditi na dodir, drugu na kojoj možete mijenjati jačinu svjetla te treću na kojoj kontrolišete svjetlo lebdeći rukom iznad papirne podloge.

Ovaj komplet koristi boju koja je električno provodljiva, a naziva se električna boja (Electric Paint). Boja je provodljiva na raznim materijalima, uključujući papir, plastiku i tekstil. Idealna je za pravljenje tipki koje će proizvoditi svjetlo na dodir u, na primjer, interaktivnim knjigama. Električna boja nije prva provodljiva tinta. Prije nje su proizvedene brojne provodljive olovke.

Komplet kompanije Bare Conductive može se koristiti kao rezervna kopija za svjetla u vašoj kući, a uz njega ćete dobiti i ploču za osvjetljenje koja se napaja preko USB-a.

Oni koji žele napraviti črvšće verzije lampi, mogu praviti plastične umjesto papirnih.

Komplet Electric Light Paint je dostupan za narudžbe na Kickstarteru za 36,50 dolara ili malo više od 60 KM. U kompletu dođe sve što je potrebno za pravljenje lampe, od papira, šablona za papire te mikro USB kabla.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš