Objavljen teaser Škode Kodiaq, SUV stiže u septembru

Nakon što je najavljen prošle godine na Sajmu automobila u Ženevi konceptom VisionS, Škodin prvi SUV sa sedam sjedišta će biti otkriven u septembru. Radi se o modelu Kodiaq, čije je teasere objavila češka kompanija.

--

Ako nas je historija išta naučila, to je da teaseri uglavnom predstavljaju uzbudljiviji dizajn nego što on zaista jeste. To znači da Škodin SUV vjerovatno neće izgledati tako elegantno kao na teaserima, ali ako je koncept VisionS ikakav pokazatelj, onda će Kodiaq biti kombinacija robusnog i sportskog dizajna.

S obzirom na to da se radi o Škodinom modelu, očekuje se da će SUV imati najveći prtljažnik u segmentu. Standardna verzija će se prodavati sa pet sjedišta, a opciono će kupci moći dobiti sklopivi treći red sjedišta pogodan za veće porodice.

Kodiaq će svoje mjesto dobiti iznad pomalo vremešnog modela Yeti, njegova dužina će iznositi 4,7 metara, tako da će biti veći i od sestrinskih modela SEAT Atece i VW Tiguana. Međutim, Tiguan će se također nešto kasnije pojaviti u konfiguraciji sa sedam sjedišta i bit će naravno veći od verzije s pet sjedišta.

Zvaničnih informacija o ponudi motora nema, ali se očekuje da će ih dijeliti s modelima Ateca i Tiguan. To će biti trocilindrični i četverocilindrični benzinski i dizel motori s turbopunjačima. Prednji pogon će biti standardan za slabije motore, dok će snažniji imati opciju pogona na sva četiri točka.

Nakon otkrivanja u septembru, javni debi se očekuje na Sajmu automobila u Parizu u oktobru. Prodaja bi trebala početi krajem godine.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš