Uoči premijere

Mercedes-AMG uskoro predstavlja svoj odgovor na Panameru

Mercedes-AMG će na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi predstaviti četverovratni Coupe koji je zasnovan na sportskom modelu AMG GT, a direktan je odgovor na Porsche Panameru.

Godinu dana ranije Mercedes-AMG je na Sajmu u Ženevi publici predstavio konceptnu verziju automobila koji je u osnovici praktičnija verzija njihovog sportskog Coupea AMG GT, jer posjeduje više vrata, više sjedišta i više prostora.

Vjerovatno i zbog odličnih prodajnih rezultata koje Porsche već godinama bilježi sa slično koncipiranim modelom Panamera (koji je u međuvremenu dobio i svoju karavansku verziju), Mercedes-AMG će na ovogodišnjem ženevskom okupljanju predstaviti produkcijsku četverovratnu verziju modela AMG GT koji je u završnoj fazi testiranja.

Prvi čovjek AMG-a Tobias Moers već je izjavio da AMG GT4 (samo radni naziv) neće dobiti karavansku karoserijsku opciju, a još uvijek nije poznato hoće li se produkcijski GT4 odmah ponuditi i s hibridnom kombinacijom elektromotora i 4-litarskog biturbo V8 motora koja je korištena na konceptnom modelu. Spominje se i slabija verzija koju će pokretati motor sa šest cilindara.

Zvaničan naziv automobila i svi tehnički detalji bit će poznati 8. marta.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš