Za stazu i cestu

Nissan predstavio osvježeni GT-R Track Edition

Nissan će na predstojećem Sajmu automobila u New Yorku publici premijerno predstaviti osvježeni GT-R Track Edition koji će i ovaj put optimalno popuniti prazninu između Touring i Nismo verzije.

Iako dodatak u nazivu Nissanovog najsnažnijeg i najbržeg modela sugeriše da se u ovom slučaju možda radi o automobilu koji je namijenjen isključivo za korištenje na stazi, GT-R Track Edition ipak je predviđen i za korištenje na javnim cestama.

Napravljen i ponuđen da adekvatno popuni prazninu između luksuznije Touring i "hardcore“ Nismo verzije, GT-R Track Edition standardno je opremljen karoserijskim detaljima i 20-inčnim ojačanim aluminijskim felgama koje "potpisuje“ odjel Nismo u kojem su se, u ovom slučaju, pozabavili i sitnim podešavanjima na ovjesu Nissanovog višegodišnjeg aduta u kategoriji supersportskih automobila.

GT-R Track Edition u unutrašnjosti nudi crno-crvenu kombinaciju boja, nezaobilazna su Recaro sjedišta, a s posljednjim osvježavanjem stiže i standardna oprema u koju spada multimedijalni sistem kojim se upravlja preko 8-inčnog displeja, kamera za pomoć prilikom vožnje unazad i Bose audiosistem. Kupcima ovakvih automobila vjerovatno će interesantnije biti saznanje da je automobil dobio i novi titanijski izduvni sistem.

Promjena ispod dugog prednjeg poklopca sa simptomatičnim otvorima za hlađenje nema pa i Track Edition pokreće čuveni ručno sastavljeni 3,8-litarski biturbo V6 motor s 570 KS i 637 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obje osovine distribuiraju preko 6-stepenog sekvencijalnog mjenjača sa dva kvačila.

Nissan GT-R naredne generacije trebalo bi da se pojavi do kraja dekade, a najavljeno je da će ga pokretati hibridna kombinacija. Do tada, osvježeni GT-R Track Edition koji se odlično snalazi i na cesti i na stazi može se naručiti po cijeni od 127.990 američkih dolara, a do jeseni će se ponuditi i evropskim kupcima.

Tagovi:autoNissan

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš