Bez specifikacija

BMW M4 GT4 dobio novi teaser

Testni program BMW-a M4 GT4 nastavljen je na Nurburgringu ove sedmice, a bavarska kompanija još uvijek nije otkrila nikakve detalje o nasljedniku modela M3 GT4. Ipak, umjesto toga je objavila novi teaser.

BMW M4 GT4 dobio novi teaser

Kao ni prethodni, novi teaser ne otkriva mnogo, ali daje uvid u ukupni oblik automobila. Nazad je masivni spojler, dok je prednji branik dobio difuzor od karbonskih vlakana, koji se nalazi na donjem dijelu.

Automobil se neće utrkivati na Nurburgringu ovog vikenda, no, bit će detaljno testiran na stazi. Dijelit će ga Dirk Adorf, čovjek koji ima veliku ulogu u razvoju i testiranju automobila, Ricky Collard, Jorg Weidinger i britanski novinar Jethro Bovingdon.

Ispod poklopca napravljenog od karbonskih vlakana nalazi se 3,0-litarski motor s turbopunjačem. Svoje mjesto će model naći iznad modela M235i Racing, pojedine komponente, uključujući sjedišta i papučice, dijelit će sa svojim većim bratom, modelom M6 GT3.

BMW planira početi dostavljati M4 GT4 početkom sezone 2018, što znači da će veoma brzo biti potpuno spreman za stazu. Zvanični takmičarski debi će biti u januaru 2018. godine na utrci 24 sata Dubaija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

Korona virus Statistika

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš