Za Kumanovsku grupu 746 godina zatvora

Makedonski sud doneo je presudu za 37 optuženih za razmenu vatre sa policijom u maju 2015. godine u Kumanovu, kada je poginulo 18-oro lica. Sedmorica su osuđena na doživotni zatvor, dok je na ukupno 746 godina zatvora osuđeno 33 člana takozvane Kumanovske grupe. Četvoro ih je pušteno na slobodu, preneo je Kljan.

Za Kumanovsku grupu 746 godina zatvora

Sedam od 37 članova oružane grupe poznate kao Kumanovska grupa osuđeno je na doživotnu robiju u četvrtak, zbog svoje uloge u smrtonosnoj pucnjavi u kojoj je poginulo 8 policajaca, 10 učesnika pucnjave. Nekoliko desetina osoba povređeno je u ovim sukobima koji su izbili u etnički mešovitom severnom gradu - Kumanovu, u blizini granice sa Kosovom.

Dvodnevna pucnjava u maju 2015. godine bila je najteži nemir u Makedoniji od albanske pobune 2001. godine koja je završena davanjem većih prava Albancima.

Osumnjičeni za pucnjavu, koji su uglavnom Albanci sa Kosova i Makedonije, osuđeni su u rasponu od 14 godina zatvora do doživotne robije. Muškarci su negirali optužbe i rekli da su delovali u samoodbrani.

Izvor: (RTK2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš