Uhapšen visoki zvaničnik Vlade Kosova

Kosovska policija uhapsila je juče, posle podne, visokog zvaničnika Vlade Kosova zbog sumnje da je tražio novac za rešavanje nekog predmeta na sudu.

Uhapšen visoki zvaničnik Vlade Kosova

Prema izvorima Kallxo.com, uhapšen je Zahir Bajrami koji obavlja funkciju direktora finansija u Vladi Kosova.

Kosovska policija nije dala detalje o razlozima hapšenja, sugerišući novinarima da pogledaju 24-časovni policijski izveštaj.

Advokat Adeljina Isufi potvrdila je da je sinoć učestvovala u saslušanju Bajramija u policiji, bez davanja ikakvih drugih detalja.

Ona je rekla da po službenoj dužnosti, njenog klijenta nastavlja da brani drugi advokat. 

U izveštaju se govori o još jednom uhapšenom.

"Uhapšena su dva muškarca Kosovski Albanci osumnjičeni da su u saradnji iznudili žrtvi značajnu sumu novca kako bi se izbegla novčana kazna izrečena od strane suda. Odlukom Tužilaštva osumnjičeni su privedeni," navodi se u izveštaju.

Portal je kontaktirao generalnog sekretara Vlade, Fitima Krasnićija, koji je rekao da direktor finansija nije došao danas da radi u vladi i da nema nikakvo obaveštenje od bilo koje institucije o mogućnosti njegovog hapšenja.

Glavni tužilac u Prištini, Imer Beka, potvrdio je da je jedan od juče uhapšenih zvaničnik u direkciji finansija u Vladi Kosova.

Ni Beka, ni policija nisu mogli da daju detalje o iznosu traženog novca, kao ni o sudskom postupku za koji je tražen novac.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš