U Uroševcu otkrivena "fabrika" novca

Građani Uroševca, koji su poznati po svojoj veštini kada je u pitanju drvo, počeli su da proizvode i novac, ali falsifikovani. Radionica jednog lica pretrešena je od strane Kosovske policije, dok su u kući ovog lica pronađeni uzorci novca za njegovu proizvodnju.

Mašine nisu bile napredne, jer falsifikovanjem nije moglo da se proizvede više od 50 evra, prenosi Ljajmi.

"U selu Bibaj u ovoj opštini, istražne jedinice Kosovske policije su nakon operativno-istražnih mera, uz nalog suda, pretresle kuću jednog građanina, zbog sumnje da je počinio pomenuto krivično delo.

Tokom racije, pronađene su i oduzete 32 novčanice od po 20€, 5 od po 10€, jedna od 5€, uz laptop, alat potreban za sečenje, skalpel, noževe, makaze, izolator, pečat za pečatiranje datuma, traku i plastičnu masku," saopštila je Policija Kosova.

Osumnjičeni V.E. (1983) uhapšen je i tokom ispitivanja priznao je da je u saradnji sa drugim osumnjičenim, koji je u bekstvu, distribuirao novac, koji je sam proizvodio i da je prevario 6 lica (5 muškaraca i 1 ženu), na osnovu čijih je izjava i pokrenut slučaj.

Takođe, osumnjičeni je izjavio da je distribuirao falsifikovani novac u mnogim gradovima na Kosovu i inostranstvu, kako u Albaniji, tako i u Srbiji. Po nalogu tužioca, osumnjičeni je priveden.

Tagovi:novac

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš