U saobraćajnoj nesreći poginuo prof. dr Fitor Ollomani porijeklom iz Borja

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 10 sati dogodila na putu Milot-Morina, na mjestu zvanom “Most sa svodovima” život je izgubio prof. dr Fitor Ollomani porijeklom iz Borja.

U saobraćajnoj nesreći poginuo prof. dr Fitor Ollomani porijeklom iz Borja

Prof. dr Fitor Ollomani, rođen je 19. juna 1985. u Kuksu u Albaniji. 2007. godine završio je osnovne studije na Univerzitetu u Tirani, na Historijsko-filološkom fakultetu. 2011. godine završio je master studije na Univerzitetu u Tirani, na Historijsko-filološkom fakultetu. 2015. godine doktorirao je na Univerzitetu u Tirani (Lingvistika – lingvistička istraživanja). Godine 2018. izabran je za docenta na Univerzitetu “Fehmi Agani” u Đakovici na Filološkom fakultetu. 2020. godine izabran je za prodekana na Filološkom fakultetu.

Profesor Ollomani je takođe bio član Savjeta za nauku na Univerzitetu “Fehmi Agani” u Đakovici.

 
 

Tokom 2016. godine, Ollomani je bio profesor na Univerzitetu „Aleksander Džuvani“, Filozofski fakultet, Odsjek za lingvistiku.

Od 2014-2015. bio je spoljni predavač na Univerzitetu “Aleksander Moisiu”, Pedagoški fakultet, Odeljenje za albanski jezik, Drač.

Fitor Ollomani (Kalabak, Borje juli 2017.)

Fitor Ollomani bio je oženjen sa Ajetom Memishaj i otac dvogodišnje djevojčice.

“Fitor Ollomani je predstavljao kompletnu akademsku figuru. Studenti su ga poštovali kao izvrsnog vodiča i predavača. Njegova smrt je veliki gubitak za Univerzitet “Fehmi Agani” u Đakovici, a njegova djela bit će putokaz za buduće generacije”, stoji u oproštajnom tekstu i saučešću koje su uputili upravljačko tijelo, studenti, akademsko i administrativno osoblje Univerziteta “Fehmi Agani” u Đakovici.

Izvor: (radiogora.org)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš