Slučaj "Medikus": Lekar Ljufti Derviši ostaje u pritvoru

Apelacioni sud potvrdio je danas dvomesečni pritvor za kosovskog lekara Ljuftija Dervišija, koji je optužen za organizovani kriminal i trgovinu ljudima.

Slučaj "Medikus": Lekar Ljufti Derviši ostaje u pritvoru

Sud je, kao neosnovanu, odbacio žalbu Saveta odbrane na presudu Osnovnog suda u Prištini izdatu 4.10.2017., o dvomesečnom produženju pritvora Dervišiju.

"Apelacioni sud, između ostalog, zaključuje da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni počinio gore navedena krivična dela, a postoji i pravni osnov za produženje pritvora protiv njega, jer bi mogao da izbegne pravdu, pobegne ili izbegne krivičnu odgovornost u slučaju da bude pušten iz pritvora. U obzir je uzeto i to da protiv njega postoji aktivna međunarodna poternica koju je izdao Osnovni sud u Prištini 25.03.2016, jer se nije javio popravnoj ustanovi na izdržavanje kazne i pobegao je sa Kosova," navedeno je u saopštenju. 

U decembru 2016., Vrhovni sud Kosova naložio je ponovno suđenje lekarima i službenicima osuđenim za umešanost u prstenu trgovine organima u okviru kojeg je izvršeno na desetine ilegalnih transplantacija bubrega između 2006. i 2008. godine, na privatnim klinikama "Medikus" u blizini Prištine. Direktor klinike, urolog Ljutfi Derviši, osuđen je na osam godina zatvora zbog organizovanog kriminala i trgovine ljudima, a njegov sin, 2013., na sedam godina. Obojica su se skrivali i nikad nisu izdržavali kaznu. Samo nekoliko dana nakon odluke Vrhovnog suda o ponovnom suđenju u tzv. slučaju "Medikus", Dervišija je uhapsila Kosovska policija, njemu je određen pritvor, dok čeka ponovno suđenje. 

Izvor: (Gazeta Express)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš