Samoopredeljenje: Uhapšen Visar Imeri

Jutros oko 9 časova Kosovska policija uhapsila je predsednika kosovskog opozicionog pokreta "Samoopredeljenje", Visara Imerija, saopštio je ovaj pokret.

Samoopredeljenje: Uhapšen Visar Imeri

Kosovski mediji prenose da je Imeri, kako navode, priveden zbog slučaja iz 2012. godine, prema kojem se optužuje da je ispred zgrade kosovskog parlamenta fizički napao poslanika Demokratske partije Kosova, Bekima Hadžijua, poznatijeg kao Kamiši. Imeri se u ovim trenucima nalazi pred sudom.

"Kao rezultat svog neuspeha izgradnje države i ekonomskog razvoja, Vlada, preko pravosuđa koje je zarobljeno, ponavlja slučajeve od pre nekoliko godina, samo kako bi ugušila političke protivnike. U odsustvu bilo kakvog legitimiteta, Vlada namerava da upravlja uz montirane slučajeve i hapšenje opozicije," navode iz Samoopredeljenja. 

Oni dodaju i da zahtevaju da Imeri bude "hitno pušten na slobodu" i prestanak svih "političkih i sudskih montiranih procesa" protiv njihovih aktivista. 

Sa druge strane, kosovski mediji prenose da je Imeri već pred sudom i da je počelo saslušanje, te da je Osnovni sud u Prištini pozivao Imerija na saslušanje i ranije, ali on nije odgovarao na pozive. 

U sudnici se nalazi i Redžep Seljimi, koji je takođe, optužen u slučaju "Kamiši."

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš