Prizren: Pucnji iz kalašnjikova kod Autobuske stanice

Danas se, negdje oko 14:00 časova, u blizini Autobuske stanice u Prizrenu dogodio se incident u kojem je pucano iz vatrenog oružja.

Prizren: Pucnji iz kalašnjikova kod Autobuske stanice

Postoje institucionalni mehanizmi za zaštitu, promovisanje i garantovanje ljudskih prava, ali je potrebno njihovo jačanje, izjavio je predsjednik Hashim Thaçi.

Govoreći na konferenciji "Ljudska prava i integracija marginalizovanih grupa na Kosovu", Thaçi je rekao da tranzicija i represivna prošlost utiču na sporiju zaštitu ljudskih prava svih, bez obzira na etničku, vjersku ili drugu pripadnost.

"Sada je vrijeme da se to unaprijedi", rekao je on.

Thaçi je istakao da su osnovna ljudska prava ključna za razvoj demokratije i vladavinu zakona na Kosovu.

"Neće biti ni demokratije ni vladavine zakona ako se građanima na obezbjedi poštovanje, zaštita i sprovođenje njihovih prava", rekao je Thaçi.

"Na integraciji marginalizovanih grupa i poštovanju ljudskih prava treba da rade svi zajedno, institucije, civilno društvo, mediji, aktivisti i cijelo društvo."

Zamjenica američkog ambasadora na Kosovu Colin Highland izjavila je da manjinske zajednice, žene i pripadnici LGBT zajednice nastavljaju da se suočavaju sa preprekama i predrasudama u društvu, a njihovo je pravo da budu dio društva.

Konferenciju su organizovali Agencija Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj, USAID, i Centar za obuku i resurse za zastupanje, ATRC.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš