Peć: Osumnjičenom za pozivanje na terorističke napade jednomesečni pritvor

Osnovni sud u Peći je osumnjičenom R.A., za podsticanje na izvršenje terorističkih dela - odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Peć: Osumnjičenom za pozivanje na terorističke napade jednomesečni pritvor

est o određivanju pritvora potvrdio je za Kallxo, sudija koji vodi ovaj slučaj, Sami Šaradžiju.

"Određen je pritvor za period do mesec dana," rekao je Šaradžiju.

Tokom rasprave o određivanju pritvora, tužilac Merita Bina-Rugova, rekla je da je okrivljeni takođe policiji potvrdio da želi da se pridruži ISIS-u u Siriji.

"Okrivljeni R.A. je veoma radikalizovan i prema izveštajima policije on je takođe pokazao želju da se pridruži organizaciji ISIS u Siriji. Zato smatramo da je ispunjen uslov za pritvor, jer postoji strah da će isti, ukoliko bude na slobodi, pokušati da pobegne," rekla je.

Sam R.A., koji je uhapšen rano jutros u Peći, rekao je da se pokajao.

"Kajem se za svoje postupke," rekao je osumnjičeni. R.A. inicijali su uhapšenog u Peći zbog sumnje da je pozivao na teroristički napad na Kosovu uoči uskršnjih praznika. Uhapšeni R.A. je iz Opolje kod Dragaša, ali sa prebivalištem u Peći.Na Kosovu su od juče povećane mere bezbednosti zbog opasnosti od terorizma. Premijer je sazvao sednicu Saveta za bezbednost, a američka ambasada u Prištini pozvala je svoje građane da vode računa i održe budnost. Kosovska policija, osim dvanaestočasovnog radnog vremena, obezbeđivaće sve crkve na Kosovu 24 časa.

Izvor: (Gazeta Express)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš