Oko 300 policajaca KP je pod istragom, 32 suspendovano

Policijski inspektorat Kosova (PIK) saopštio je da je do današnjeg dana primljeno 800 pritužbi protiv policijskih službenika, od kojih je oko 300 pod kriminalnom istragom.

Oko 300 policajaca KP je pod istragom, 32 suspendovano

Ovo je saopštio Kuštrim Hodaj (Kushtrim Hodaj) v.d. izvršnog direktora PIK-a koji je precizirao da je od tog broja pritužbi suspendovano 32 policajca, a uhapšeno 18.

„Ove godine, i pored pandemije, primili smo isti broj pritužbi. Imamo oko 800 pritužbi protiv policajca, neke su okarakterisane kao administrativni prekršaji, a preko 300 je pod kriminalnom istragom od strane PIK-a“, rekao je.

„Do sada je uhapšeno 18 policajaca, a još 32 suspendovano. Kada je u pitanju izrada operativnog plana za sprovođenje mera od strane policije, tokom monitoringa, naše ekipe su naišle na neke nepravilnosti i zatražena je suspenzija 6 policijskih službenika“, rekao je on za Ekonomia Online.

Hodaj navodi i da su primili pritužbe na račun selektivnog pristupa policijskih službenika u vezi sa poštovanjem mera protiv pandemije od strane građana.

O sukobu između dvojice građana i policajaca iz Uroševca, rekao je da policajci nisu prekoračili nadležnosti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš