Napad na Skupštinu Kosova

Večeras u 23 časa nepoznati napadači bacili su ekspozivnu napravu na Skupštinu Kosova. Povređenih nema.

Napad na Skupštinu Kosova

Policija je potvrdila da se oko 23 sata dogodio napad na Skupštinu Kosova eksplozivnom napravom koja je bačena u pokretu. Policija je potvrdila da nema žrtava, ali da je načinjena materijalna šteta. 

Izveštava se da je zgradu Skupštine pogodila granata koja je bačena iz motocikla u pokretu. Policija je pronašla zapaljeni motocikl u naselju Tokbašta, a za koji se sumnja da je iskorišćen za napad. 

Nakon dve uzastopne eksplozije, Kosovska policija je zatvorila ulicu Agima Ramadanija u kojoj se nalazi zgrada Skupštine.

Prva eksplozija je bila jača, a druga slabija. Izveštač RTK2  prenosi da se na licu mesta video dim iz zgrade Skupštine i da su na licu mesta brojna policijska vozila, a saobraćaj obustavljen u tom delu grada. 

Na mestu eksplozije se nalaze i jedinice Kfora. U toku je policijska potraga za počiniocima.

ABK: Ovo je napad na Kosovo

Alijansa za budućnost Kosova je ocenila da je napad na Skupštinu Kosova kriminalni akt koji je potrebno hitno rasvetliti.

"Napad na Skupštinu Kosova je napad na državu, na demokratiju, na sve građane Kosova. Odgovorni za ovaj napad su protiv Kosova i njegovih građana", saopštila je Alijansa zatraživši od nadležnih da pronađu odgovorne i izvedu ih pred lice pravde.   

Deljiu Kodra iz DPK: Pokušaj destabilizacije Kosova

Poslanica Skupštine Kosova iz Demokratske partije Kosova Bljerta Deljiu Kodra ocenila je da se napadom na Skupštinu narušava stabilnost Kosova. 

"Ovo je zabrinjavajući i ozbiljan napad granatom na najvišu državnu instituciju. Ovakvi napadi su usmereni protiv države Kosovo, i predstavljaju otvoreni pokušaj destalizacije života građana i narušavanja stabilnosti", napisala je Deljiu Kodra na svom FB profilu.  

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš