Napad na konzulat Turske u Prizrenu, osuda MIP Kosova

Rano jutros nepoznati napadači gađali su zapaljivom napravom, za koju se sumnja da je molotovljev koktel, Generalni konzulat Turske u Prizrenu. Privedeno je pet osoba.

Napad na konzulat Turske u Prizrenu, osuda MIP Kosova

U ovom napadu, koji se dogodio jutros oko 4 časa, načinjena je manja materijalna šteta na zgradi, a izveštaja o povređenima nema. 

Tužilac osnovnog tužilaštva Sulj Hodžaj izjavio je za RTK da nadležni timovi vode istragu, a da su, kako je rekao “na mestu događaja pronađeni kamen i dve flaše, u kojima je bio ili benzin ili su bile upotrebljene za molotovljev koktel”.

Prema rečima Hodžaja privedeno je pet osoba u čijim je kućama izvršen pretres, ali tom prilikom ništa nije pronađeno.

U ovom napadu kako se izveštava polomljena su stakla na jednom prozoru konzulata, dok druge šteta nije bilo.

Prethodno su pojedini portali izvestili da je grupa mladića u Prizrenu skinula tursku zastavu, koja je bila postavljena pored albanske, radi proslave Dana zastave Albanije.   

MIP Kosova: Vandalski čin neće narušiti odlične odnose Kosova i Turske

Ministarstvo inostranih poslova Kosova je saopštilo da oštro osuđuje napad na Generalni konzulat Turske u Prizrenu, ocenjujući da se radi o “vandalskom činu neodgovornih lica koja su protiv demokratske i multietničke države Kosovo”.

Ministarstvo je pozdravilo akciju policije u hapšenju odgovornih i zatražilo da se počinoci izvedu pred lice pravde.

Ministar Enver Hodžaj razgovarao je sa ambasadorkom Turske na Kosovu, i tom prilikom izrazio snažnu osudu napada, prenosi se u saopštenju MIP-a.

“Odnosi Kosova i Turske su odlični i njih neće narušiti nikakav vandalski izolovani čin onih koji ne žele dobro ni Kosovo ni prijateljskim odnosima sa Turskom”, piše u saopštenju.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš