"Naoružani razbojnici plaše stanovnike Zubinog Potoka"

Stanovnici opštine Zubin Potok izrazili su veliku zabrinutost zbog događaja u poslednjih nekoliko dana u ovom rejonu koje su izvršili lopovi koji su naoružani i dobro organizovani.

"Naoružani razbojnici plaše stanovnike Zubinog Potoka"

Oni su ukazali Kosovapress-u da su se u prethodne dve nedelje, u opštini Zubin Potok, dogodile krađe automobila, kao i različitih vrsta traktora, stoke i slično, u iznosu od 20.000 evra.

Bojan Božović, stanovnik ovog područja, rekao je da su kriminalci naoružani i da su iz Zubinog Potoka. Prema njegovim rečima, stanovnici su zgroženi nedavnim događanjima na tom području, a policija, kako on navodi, ne radi ništa u tom pogledu.

"Organizovane kriminalne bande su tokom protekle dve nedelje ukrale imovinu vrednu više od 20.000 evra, uključujući i različite mašine, traktore i stoku. Naoružani kriminalci u pokretu su vrlo dobro informisani o tome gde se nalaze vlasnici, a naročito da li su, ili nisu u svojim domovima. Lokalni Srbi sumnjaju da su lopovi iz Zubinog Potoka, dok su iz policijske stanice u više navrata izjavili da se istraga nastavlja. Među oštećenima je i policajac, kojem je ukraden automobil," rekao je Božović za Kosovapress.

On se nada da će policija pronaći, uhapsiti i kazniti počinioce, kako bi se osigurala sigurnost za imovinu i građane. U suprotnom, dodao je, policija bi trebalo da bude odgovorna zbog svoje nesposobnosti u radu. 

KosovaPress povodom ovog pitanja razgovarao je sa zamenikom Kosovske policije za sever, Besimom Hotijem. On je rekao da je Kosovska policija sa zabrinutošću primila svaku informaciju o ovima pojavama.

Hoti je rekao da je institucija koju on predstavlja izradila operativni plan, kako bi uhapsila počinioce i sprečila takva dela.

"Što se tiče opštine Zubin Potok, Kosovska policija je zabrinuta, kao i u pogledu svake druge krađe i normalno će odreagovati  u svim slučajevima. Što se tiče poslednjih krađa u Zubinom Potoku, KP je izradila operativni plan po prirodi kaznenog dela i sigurno će odreagovati na vreme, kako bi se sprečila takva dela i identifikovali mogući prestupnici," rekao je Hoti.

On je objasnio da je plan izrađen od strane odgovornih lica po kojem bi i građani trebalo da sarađuju ​​sa institucijama kako bi se uhvatili počinioci, te radi moguće prevencije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš