Korupcija: Optužnica protiv deset lica, među njima i poslanik PDK

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je danas optužnicu protiv deset lica zbog korupcije. Među optuženima su jedan bivši gradonačelnik, osam opštinskih zvaničnika i jedan građevinski radnik. Mediji u Prištini navode da je među okrivljenima nekadašnji gradonačelnik Lipljana, a sadašnji poslanik Demokratske partije Kosova (PDK), Šukri Buja.

Korupcija: Optužnica protiv deset lica, među njima i poslanik PDK

Optuženi Š.B., N.Z., H.G., M.S., F.R., H.V., E.R., B.R., D.A. i B.K., terete se za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja, davanje i primanje mita i ilegalne radnje.

Oni su, prema navodima iz optužnice, iskoristili svoj položaj i prekoračili svoja ovlašćenja kako bi pribavili ličnu korist, ali i korist za druga lica, nanoseći, na taj način, štetu i opštini i društvenim preduzećima pod upravom Kosovske agencije za privatizaciju (KPA).

Dodaje se i da su "u saizvršilaštvu i sa umišljajem" izdate nezakonite odluke kojim je "državna i opštinska imovina" otuđena, a sve, ističe se, u cilju eskploatacije nikla. 

Podsetimo, pre mesec dana, Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv jednog službenika u Ministarstvu trgovine i industrije i vlasnika jedne kompanije, takođe, zbog korupcije.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš