Fatmir Ljimaj ponovo pod istragom za ratne zločine

Specijalno tužilaštvo ispitalo je bivšeg komandanta OVK Fatmira Ljimaja zbog navodnog ubistva dvojice Albanaca nedaleko od Mališeva u oktobru 1998. godine. To je treća istraga protiv Ljimaja zbog ratnih zločina. Prethodno, zbog nedostatka dokaza oslobođen je na suđenjima u Hagu i Prištini.

Fatmir Ljimaj ponovo pod istragom za ratne zločine

Specijalno tužilaštvo ispitalo je u četvrtak Fatmilja Ljimaja kao "glavnog osumnjičenog" za ubistvo dvojice Albanaca kod Mališeva oktobra 1998. godine, javio je kosovski sajt "Insajderi".

Fatmir Ljimaj, poznat i po ratnom nadimku "komandant Čeliku", bio je komandant zone u kojoj su se ova dva ubistva dogodila, a osumnjičen je da je izdao naredbu da se dvojica Albanaca ubiju.

Ramiza Hodžu su ubili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova i proghlasili ga izdajicom. Njegovu egzekuciju, još tada, priznao je glavni štab OVK u "kominikeu broj 4".

Ramiz Hodža i Selman Biniši su, u proglasu OVK; označeni kao izdajnici koji su u saradnji sa Agimom Krasnićijem, koga je OVK takođe ubila, vodili specijalni rat protiv Oslobodilačke vojske Kosova.

Hodžina porodica je, međutim, u godinama posle rata tvrdila da je ubistvo imalo sasvim drugu pozadinu, te da je Ramiz Hodža likvidiran pošto je, kao simpatizer Demokratskog saveza Kosova Ibrahima Rugove, štitio lokalnog imama.

Maskirani pripadnici OVK su, tada, umesto imama u automobil ubacili Ramiza Hodžu. Nešto kasnije, na istovetan način otet je i Biniši. OVK ih je ubila nedaleko od Mališeva.

Izvor: (RTK2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš