Albanska marihuana završava na Kosovu

Kosovska policija je tokom svojih operacija u oktobru zaplenila više od 200 kilograma marihuane. Najnovija operacija Policije Kosova izvedena je u ponedeljak u selu Lužane u Podujevu kada je oduzeto ko 50 kilograma marihuane, izveštava Gazeta Express.

Albanska marihuana završava na Kosovu

Postoje slučajevi u kojima su uhapšeni albanski državljani, što znači da Kosovo postaje tranzitna zemlja za albanske trgovce drogom kako bi se narkotici dopremili u zemlje Zapadne Evrope. Kosovska policija je prošlog meseca izvela nekoliko operacija za suzbijanje trgovine drogom, uspevši da oduzme više od 200 kilograma narkotika, uglavnom marihuane, koja, kako Policija Kosova navodi, dolazi iz Albanije.

"Možemo reći da marihuana u većini slučajeva dolazi iz Albanije, dok je Kosovo koristi samo kao tranzitna zemlja," navodi se u odgovoru Policije Kosova upućenom Gazeti Ekpres.

"Povećanje operacija Kosovske policije koje za rezultat ima oduzimanje marihuane je opasno, jer će građani Kosova postati izloženiji narkoticima," kaže policija.

Tokom poslednjih meseci Albanija je postala zemlja porekla narkotika. Albanska policija je u desetinama operacija širom zemlje zaplenila veliku količinu marihuane, što je činjenica koja se takođe pominje u međunarodnim izveštajima. U septembru su albanski mediji izvestili da su mali avioni koji dolaze iz Italije sleteli mnogo puta u oblasti Drača. Navodno su ovi avioni prevozili drogu. Kosovska policija ponavlja da je Direktorat za istraživanje trgovine narkoticima intenzivirao svoje aktivnosti u cilju sprečavanja trgovine drogom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš