Bio optužen za napad na kosovsku skupštinu

26-godišnji aktivista Samoopredeljenja preminuo u pritvoru

ktivista Samoopredeljenja, Astrit Dehari, preminuo je u prizrenskoj regionalnoj bolnici. Imao je 26 godina i bio pri kraju studija medicine. Dehari se već 68 dana nalazio u pritvoru. Pokret Samoopredeljenje je juče protestovao, tražeći njegovo puštanje.

26-godišnji aktivista Samoopredeljenja preminuo u pritvoru

Kako prenose kosovski izvori, uključujući i kosovske medije, Dehari je preminuo "tragično", pod "još uvek nerazjašnjenim okolnostima". Vest su pre sat vremena potvrdili pokret Samoopredeljenje i Kosovska kazneno-popravna služba.  "Naš prijatelj, uzoran aktivista, Astrit Dehari, više nije među nama. Naš prijatelj, uzoran aktivista, Astrit Dehari, danas je tragično izgubio život u svojoj 26. godini," navelo je Samoopredeljenje na svojoj Fejsbuk stranici, naglašavajući da ih je njegova smrt šokirala, te da će ga zauvek pamtiti kao heroja.

"Astrit je preminuo prerano. Bio je pri kraju studija medicine na Univerzitetu u Prištini. Život i njegova odanost prema albanskom pitanju, našem narodu, prijateljima i vršnjacima, i njegovoj porodici su svima nama davali snagu i inspiraciju," naglasio je ovaj pokret.

Oglasila se i Kosovska kazneno-popravna služba.

"Izražavamo duboko žaljenje zbog tragičnog slučaja do koga je došlo u pritvoru u Prizrenu. Kosovska kazneno-popravna služba, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, podneće uskoro izveštaj o okolnostima i detaljima ovog tragičnog čina," prenose kosovski mediji.

Astrit Dehari je prethodno proveo u pritvoru 68 dana. Priveden je u okviru istrage pod sumnjom da je, zajedno sa još pet aktivista - planirao, organizovao i izvršio napad na zgradu kosovske skupštine 4. avgusta 2016.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš