Kosovo odličan domaćin Balkanskog prvenstva u kuglanju

Na otvorenom prvenstvu Balkana, čiji je organizator bila kuglaška federacija Kosova, učestvovalo je ukupno 35 takmičara iz devet zemalja okruženja, dok je svoje umeće u kuglani pokazalo i 15 domaćih takmičara. Iako su bili najavljneni na prvenstvu se nisu pojavili takmičari iz BiH i Hrvatske.

Kosovo odličan domaćin Balkanskog prvenstva u kuglanju

Posle tri dana takmilčenja najbolji rezultat u finalu ostvario je grk Nik Kekis koji je u finalu bio bolji od bugarske takmičarke Marijane Melenikove. 

"Bilo je veoma teško u finalu, ali mi je drago da sam pobedio. Sve je bilo na visokom nivou, sjajna atmosfera, veliki broj ljudi koji su pratili takmičenje. Nadam se da ću ponovo doći ovde", rekao je pobednik prvenstva.

Odličnu organizaciju turnira pohvalili su i takmičari iz Slovenije, kod kojih je ovaj sport dobro razvijen. 

"Ja sam prvi put ovde, ali moje kolege su dolazile nekoliko puta i svi su zadovoljni. Uslovi za takmičenje su odlični, i organizatori su potrudili da sve bude na visokom nivou", naglasio je slovenački takmiičar Jan Nemec.

Kao rezultat dobre organizacije Balkanskog prvenstva u kuglanju, kosovska federacija je dobila sertifikat za organizaciju Evropskih prvenstava i kupova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš