Očekivan trijumf

Joshua u spektakularnoj borbi na Wembleyu nokautirao Povetkina i odbranio naslov prvaka

Britanski bokser Anthony Joshua je večeras na krcatom Wembleyu u sedmoj rundi nokautirao Rusa Aleksandra Povetkina i tako odbranio IBF, WBA i WBO pojaseve.

Povetkin je neporaženom britanskom bokseru bio najteži izazov nakon Vladimira Klička, kojeg je pobijedio prošle godine, također na Wembleyu.

Joshua je tako stigao do 22 pobjede u karijeri, a sve je osim jedne, one protiv Parkera jednoglasnom sudijskom odlukom, ostvario ili nokautom ili tehničkim nokautom.

No, krenimo redom. Joshua je bolje otvorio meč i nakon prvih 100 sekundi imao je prvi napad te je zadao dva opasna udarca. Međutim, kraj prve runde obilježio je napad Povetkina, uzdrmao je prvaka, koji je jedva izbjegao pad.

U toku druge runde bila je vidljiva krv na nosu Joshue, a Povetkin je nastavio zadavati opasne udarce. Vjerovatno je i ova runda kod sudija otišla na stranu Rusa.

I u trećoj rundi je Povetkin u potpunosti iznenadio prvaka. Uputio je par opasnih krošea i lijevom i desnom rukom te se na Rusu nije moglo vidjelo da ima 39 godina.

Povetkin je ponovo na početku četvrte runde uzdrmao Joshuu, ali se našao u problemima jer se na ruskom borcu pojavila posjekotina na arkadi te je dosta krvario.

Ipak, Rus je odradio fantastično i petu rundu. Nekoliko puta je u serijama uzdrmao Joshuu, koji jednostavno nije imao rješenja za Povetkina.

U šestoj rundi smo prvi put vidjeli čiste udarce Britanca i uzdrmanog Rusa, koji se ipak brzo izvukao.

Međutim, spasa mu nije bilo u sedmoj rundi u kojoj je Joshua poslao Povetkina na spavanje.

Izvor: (klix)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš