Tuning na tuning

Carlex Design "začinio" Brabusov G500 4x4²

Malo je vjerovatno, ali u slučaju da nekome nije dovoljno dobra unutrašnjost Brabusovog terenskog "čudovišta", rješenje nude u kompaniji Carlex Design.

Brabus je na osnovici Mercedesovog modela G500 4x4² pripremio kreaciju s kojom je stiglo nekoliko novih detalja na karoseriji, čije nas odstojanje od tla asocira na beskrajna afrička, azijska i južnoamerička prostranstva.

S druge strane, u kompaniji Carlex Design, u kojoj su se specijalizirali za dotjerivanje unutrašnjosti, došli su na ideju da Brabusov "superterenac" obogate novim materijalima i detaljima koji će se poklopiti s bojom karoserije. Kao osnovni materijal koristili su perforiranu alkantaru koja je kombinovana s kožom crne boje i karbonskim detaljima.

Brabus G500 4x4² i dalje pokreće pojačan 4-litarski V8 biturbo motor koji raspolaže sa 500 konjskih snaga pri 5.600 obr/min i 710 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se raspoređuje na obje osovine, a spomenuto je dovoljno da "tenk"od 0 do 100 km/h stiže nakon 6,9 sekundi i razvije elektronski ograničenih 210 km/h.
 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš