PROČISTITE ORGANIZAM: Otkrivamo vam namirnice kojima ćete ukloniti masne naslage

Nakon zimskih meseci u kojima ste unosili velike količine suhomesnate, konzervisane, slane i masne hrane pravo je vreme da malo pročistite svoj organizam. Obzirom da leto samo što nije, ovo je idealno vreme da promenite vaš jelovnik kako biste se oslobodili masnih naslaga koje su se nataložile u vašem organizmu.

Otkrivamo vam namirnice koje će vam pomoći da organizam oslobodite od masnih naslaga u kratkom vremenskom periodu.

Ječam

Prolećna žitarica koja je idealna za borbu protiv viška kilograma i celulita! Najbolje je početi dan s kašom od ječma.
 
Klice

S dolaskom proleća mnogi od nas imaju problema sa gvožđem. Klice zelene soje, rotkve i drugih namirnica izuzetno su bogate mineralima, a jedu se sirove ili kratko barene. Naučite da pripremate klice i uživajte u njima.


Zeleno lisnato povrće

Uključite ga u svaki svoj obrok: lišće šargarepe, rotkvice, kelerabe, brokolija, divlje zelje, kopriva, blitva, spanać… Kratko ga kuvajte u malo vode, začinite s malo limunovog soka i maslinovog ulja i uživajte! Zeleno lisnato povrće se posebno preporučuje ženama. Čisti organizam od toksina, ali ima i puno minerala.

 
Grašak i pasulj

Stimulisaće jetru na efikasnije funkcionisanje, a veliki sadržaj vlakana će pokrenuti čitav digestivni trakt, što će pomoći naročito onima koji zbog masne hrane imaju problema sa zatvorom.

 
Limun

Češće treba jesti kiselkasto. Koristite za prelive limunov sok, domaće jabukovo sirće, ponekad vinsko sirće.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš