Ovo je greška koju svi rade kad im je vruće pa je još gore

Pokušavajući se na brzinu rashladiti, ljudi svakodnevno rade veliku grešku pa, umjesto da njihovom tijelu bude ugodnije, bude mu još gore. Pogledajte o čemu se radii.

Velika je greška tokom velikih vrućina piti hladnu vodu ili sokove pune leda jer tada tečnosti treba više vremena da se raširi tijelom i hidratizira ga.

Zato je najidealnije tokom ljeta piti vodu sobne temperature jer će tako tijelo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvijek bolji izbor od sokova. Takođe, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je vani vazduh suv, ne vlažan.

Čaj će potaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tečnost iz tijela pa je svakako treba nadoknaditi. Doktori kažu kako treba izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti doživljaje s kafom.

Gdje god bili, uvijek kraj sebe imajte bočicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to praktikovali svaki dan tijelo će vam imati dovoljno tečnosti i lakše ćete podnositi vrućinu.

Još neke prednosti tople vode za tijelo: Dobro ju je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporuča to praktikovati ako želite smršavjeti jer podstiče rad metabolizma. Takođe, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja.


 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš