Čudotvorna namirnica: Muškarci koji jedu češnjak privlačniji su ženama?

Iako je neugodnog mirisa, češnjak svejedno treba biti među obaveznim namiricama vašeg menija jer on zaista čini čuda našem organizmu. Evo što možete očekivati ako češnjak uključite u svoju prehranu – redovito.

Čudotvorna namirnica: Muškarci koji jedu češnjak privlačniji su ženama?

Postat ćete privlačniji

 

Vjerovali ili ne, češnjak čini muškarce privlačnijima. Međutim, uvijek se smatralo kako miris češnjaka ubija svaku želju za komunikacijom. No nedavne studije dokazuju da je to pogreška.

Jedino ograničenje je da muškarac pojede dva češnja češnjaka 12 sati prije nego li ode na spoj. Opet ćemo se poslužiti onom ‘vjerovali ili ne’, ali ispostavilo se da žene ‘polude’ za tjelesnim mirisom muškarca koji je jeo češnjak. Međutim, znanstvenicima je teško objasniti ovaj fenomen. Možda se razlog skriva u antimikrobnim svojstvima, zbog čega miris znoja nije toliko oštar.

Imunološki sustav će se poboljšati

Činjenica da nas češnjak štiti od raznih virusa i prehlada poznata je i našim bakama. No, znanstvenici su još jednom potvrdili da treba redovito konzumirati češnjak i to kako se ne bismo, tijekom zimskih mjeseci, razboljeli..

Krvni pritisak će se stabilizirati

Ako patite od visokog krvnog pritiska, uključite češnjak u svoju prehranu. On naime širi žile i smanjuje arterijski pritisak. Glavobolje, kao i opterećenje srca, nestat će zajedno s visokim krvnim tlakom. Kako biste izašli na kraj s hipertenzijom dnevno biste trebali jesti 4 češnja češnjaka. Štoviše, češnjak smanjuje razinu ‘lošeg’ holesterola u krvi za 10-15 posto. Što to znači za nas? Rizik od bolesti srca ili moždanog udara smanjuje se gotovo dvostruko.

Pamćenje će se poboljšati

Češnjak sadrži hrpu komponenti koje sprečavaju starenje mozga. Starije osobe koje ga konzumiraju smanjuju rizik od razvoja Alzheimerove bolesti, dok mlađi ljudi mogu poboljšati svoje pamćenje i povećati produktivnost mozga. Sve što trebate učiniti je redovito jesti češnjak.

Izdržljivost će se povećati

Šest češnja češnjaka sadrži 17 posto vitamina B6 i 23 posto mangana preporučene dnevne vrijednosti te je odličan za srce i mišiće. Ako se bavite sportom, zahvaljujući njemu ćete poboljšati rezultate.

Češnjak je jedan od najstarijih supstanci za ‘poboljšanje fizičkog učinka’ i on će vam itekako pomoći kod zahtjevnih treninga. U antičkoj Grčkoj, kada nitko nije znao za doping, olimpijski sportaši ‘natrpavali’ su se češnjakom, zbog čega su bolje trčali od svojih konkurenata.

Ljepša kosa i koža

Kosa: češnjak potiče rast kose te ona postaje gušća. Čak može liječiti lokaliziranu alopeciju. Kako bi se postigao ovaj rezultat, treba ga primijeniti na vlasište. Srećom, proizvođači kozmetike su naučili proizvoditi ulje za kosu bez mirisa.

Koža: fibroblasti (stanice odgovorne za obnovu kože) imaju pozitivnu reakciju na češnjak. Dva češnja dnevno dovoljna su da potaknu proizvodnju prirodnog kolagena i elastina.

Zaštita od sunca: komponente češnjaka štite od foto-starenja. Ako konzumirate više češnjaka, sunčeve zrake neće isušiti kožu. To ne znači da možete prestati koristiti kremu za sunčanje.

Zubobolja će se smanjiti

Zbog svojih antibakterijskih i antigljivičnih svojstava, češnjak je dobar za usnu šupljinu. Ubija štetne mikrobe i liječi upaljene desni. Štoviše, smanjuje rizik i od karijesa.

Postat ćete mršaviji

Ajoen iz češnjaka aktivira posebne fermente u krvi te uništava masne naslage i ubrazava mezabolizam.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš