Samo jedna čaša vode više na dan čini čuda

Pit ću više vode'', nerijetko je izgovarana rečenica. Istraživanje Sveučilišta Illinois u SAD-u donosi uvjerljive razloge zašto se isplati piti više vode.

Znanstvenici su otkrili da ako pijete samo jedan posto više vode dnevno - da, samo jedan posto - smanjujete razine kalorija, šećera, natrija i kolesterola. Oni koji su počeli piti samo jednu čašu vode više ubrzo su uočili promjene.

Kao što je objavljeno u časopisu Journal of Human Nutrition and Dietetics znanstvenici su analizirali podatke o konzumaciji više od 18.300 odraslih osoba.

Jedan od znanstvenika, Ruopeng An, otkrio je da prosječna odrasla osoba konzumira 4,2 čaše obične vode dnevno (čaj i kava nisu uračunati). To je zapravo više od 30% njihovog cjelokupnog dnevnog unosa vode kada se uračunaju druga pića i hrana koja sadrže vodu.

Samo jedan posto više unosa vode dnevno rezultirao je time da su ispitanici jeli 8.58 manje kalorija, 0.74 grama manje šećera, 9,8 miligrama natrija manje i 0.88 grama manje kolesterola. To je samo za jedan posto, a kada to "pretočite" u cijelu čašu, brojke se značajno povećaju.

 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš