BOLJE I OD KAFE: 7 namirnica koje će vaš organizam održati budnim tokom celog dana

Namirnice koje će vašem organizmu dati snagu od ranog jutra.

Postoje dani kada jednostavno ne možete da zaustavite zevanje, čak i ako ste celu noć odmarali. Nekada čak ni kafa ne može da vam reši problem iako stavite velike količine zaslađivača kako biste povećali nivo šećera u krvi. Naravno, osetićete energiju neko vreme, međutim to neće trajati dugo. Zato započnite dan namirnicama koje će hraniti vaš organizam tkom celog dana.

Evo nekoliko primera kako da uspete u tome.

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice daće vam dovoljno energije koja vam je potrebna da ceo dan možete normalno da funkcionišete, za razliku od slatkih kafenih napitaka kod kojih može da dođe do smanjenja enegrije kada nivo šećera naglo opadne.

Voda

Ako svoj dan započnete unošenjem 2-3 čaše vode, to će vam pomoći da se brže razbudite. Čak i blaga dehidratacija može učiniti da se osećate kao da vam telo klone, jer nemate dovoljno vode za obavljanje normalnih funkcija. Kako tokom noći gubite dosta tečnosti, pa nije ni čudo što se ujutru osećate malaksalo. Ako uhvatite sebe da ste u situaciji da vam glava pada jer ste pospani, popite nekoliko čaša hladne vode i to će vas razbuditi.

Voda i med

Kombinacija koja će vaš organizam radzrmati i brzo podići nivo šećera u krvi. Čaša vode i kašikica meda možda je najbolja kombinacija za započinjanje dobrog dana.

Laneno seme

Ovo seme odlično je za započinjanje jutra pogotovo kod osoba koje imaju problema sa probavom. Pomešano sa jogurtom i nekim sušenim voćem ova kombinacija će ubrzati probavu vašeg organizma održavajući vaš organizam budnim i hidratisanim.

Zeleniš

Sveže zeleno bilje sadrži puno vitamina B koji pomaže telu da pretvori hranu u nergiju.

Nana

Studije su pokazale da miris nane povećava budnost organizma, a smanjuje zamor.

Jaje

Jaja su odlična za započinjanje dana u kome vam treba puno energije. Velike količine proteina koje sadrži žumance omgućavaju vam da održite energiju tokom celog dana.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš