Uslov za viznu liberalizaciju pred kosovskim poslanicima

Na sledećoj sednici koja će biti održana u četvrtak 10.marta pred poslanicima će se naći i liberalizacija viza. Predsednik Skupštine Kadri Veselji pozvao je opoziciju da učestvuje u radu Skupštine, jer kako je naveo, samo u institucijama možemo prevazići trenutnu krizu.

Uslov za viznu liberalizaciju pred kosovskim poslanicima

Od 18 tačaka koliko će biti na dnevnom redu narednog zasedanja, nekoliko njih se tiče evropskih integracija Kosova, kaže predsednik Parlamenta i poziva opoziciju u Skupštinu. 

“Tokom sastanka predsedništva, poštovana koleginica iz opozicije je najavila da će blokirati održavanje sednice.Samo održavanje sednice i hitnost održavanja se tiče nečega što dotiče sve građane kao što je liberalizacija viznog režima sa EU. Naša poruka je da je potrebna komunikacija i saradnja. Samo preko institucija možemo da prevaziđemo trenutnu situaciju i sve nesuglasice”, rekao je Veselji.

Opozicija je odbacila poziv predsednika Veseljija da učestvuju u radu Skupštine, navodeći da će nastaviti sa blokadom Parlamenta. Kadri Veselji je najavio da će se tri dana nakon sednice održati rasprava o imenovanju članova odbora o javnim nabavkama, a na pitanje kako komentariše zahtev opozicije upućen Ustavnom sudu o legalnosti izbora predsednika Kosova, Veselji je kratko izjavio da će odluku o tome doneti Ustavni sud.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš