Život na točkovima: Četveročlana porodica živi u kombiju i putuje svijetom

U okviru svoje avanture bračni par je posjetio više od 14 zemalja, a najmlađi član njihove porodice došao je na svijet za vrijeme interesantnih putovanja.

Adam i Emily, roditelji koji su svojoj djeci priuštili interesantan i uzbudljiv način odrastanja, sa dvije kćerkice žive u VW Westfalia kombiju i putuju gdje god ih želja odnese, piše Faktor.

Odlučivši se za nomadski stil života, ovaj neustrašivi bračni par iz SAD-a je 2012. godine započeo privatni biznis i okušao životnu sreću u 14 zemalja.

Dok većinu roditelja plaši putovanje sa djecom, Adam i Emily žive u pokretu.

Porodica se finansira tako što se bave kupovinom interesantnih predmeta i rukotvorina koje pronađu u mjestima koje posjete i preprodaju ih u nastavku svojih putovanja.

Također su pokrenuli i online prodaju koja se naziva Bazar 24 sata, gdje objavljuju fotografije artikala, te na taj način pronalaze kupce širom svijeta, piše Daily Mail.

Među artiklima koje imaju u ponudi često se mogu naći ćilimi, tekstil, odjeća, nakit te različiti predmeti za dekoraciju kuće.

Kada su se odlučili napustiti život u Californiji imali su jednu djevojčicu, dok se druga rodila tokom njihovih putovanja.

Iako većinu dana tokom putovanja provode u kombiju, kad god imaju priliku odmoriti se i boraviti u nekom hotelu, oni to sebi i priušte.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš