"Zastava Kosova na osnovu spiska zvanica na komemoraciju

Uprava pariske katedrale Notr-Dam saopštila je danas da je odluka o stavljanju zastave Kosova unutar crkve u okviru obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, doneta na osnovu spiska zvaničnika pozvanih na komemoraciju u nedelju u Parizu, javila je agencija Frans pres.

"Zastava Kosova na osnovu spiska zvanica na komemoraciju

Neimenovani portparol crkve objasnio je da je odlučeno da se stave zastave svih onih koji su pozvani na komemoraciju na osnovu spiska dobijenog od Jelisejske palate.

"Notr-Dam ne zauzima ničiji stav niti i bavi se diplomatijom", rekao je portparol.

Na komemoraciju u nedelju u Parizu pozvano je nekoliko desetina šefova država i vlada. Pozvani su predsednik Kosova Hašim Tači, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vest o zastavi Kosova u Notr-Damu je tokom vikenda preneo na Tviteru kosovski ambasador u Francuskoj Kendrim Gaši.

On je na toj društvenoj mreži postavio fotografiju crkve sa zastavama država učesnica rata i napisao: "Zastava Kosova prvi put se vijori u Notr-Damu u okviru komemoracija 100 godina od završetka Prvog svetskog rata".

Ta vest je izazvala nezadovoljstvo vlasti u Beogradu. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je isticanje zastave Kosova u pariskoj katedrali "veliki skandal", ali da Beograd to ne može da spreči.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš