Zaposleni u Fejsbuku ne mogu u zgradu, otkazali serveri

Već četiri sata Instagram, Fejsbuk i WhatsApp ne rade, i milioni korisnika širom sveta ne mogu da pristupe ovim aplikacijama. Kako prenosi Daily mail, posledice pada mreža su ogromne, a zaposlenima u Fejsbuku nije dozvoljen ulaz u zgradu, jer su navodno problem glavni serveri.

Zaposleni u Fejsbuku ne mogu u zgradu, otkazali serveri

Kompanija Fejsbuk saopštila je da njene platforme – Fejsbuk, Instagram i WhatsApp danas u nekim delovima sveta nisu radile, međutim, u saopštenju nije naveden uzrok prekida rada.

Kako navodi AP, Fejsbukovi interni sistemi koje koriste njegovi zaposleni takođe ne rade.

Prekid rada platformi je i dalje u toku, a sistemi još uvek nisu popravljeni.

Mediji navode da je problem do sistema imena domena (DNS), ali se tačan uzrok pada servera ne zna.

Potpredsednik „Klaudflera“, američke kompanije za veb infrastrukturu, kaže da su Fejsbukove „border gateway protocol“ (BGP) putanje, koje pomažu biranju najbolje i najefikasnije putanje za dopremanje digitalnih paketa informacija, „povučene sa interneta“.

Zbog toga stranice Fejsbuka ili uopšte ne mogu ili im treba mnogo vremena da se učitaju, a usluga Mesindžer uopšte ne radi.

Instagram ne može da osveži stranicu i konstantno izbacuje „eror“. Preko WhatsApp – a ne mogu da se šalju niti primaju poruke.

CNN podseća da sve ovo dolazi u danu kada je emitovan intervju sa uzbunjivačicom Frensis Hogen, koja je tvrdila da je kompanija svesna da se njene platforme koriste za širenje mržnje, nasilja i dezinformacija, kao i da je Fejsbuk pokušao da sakrije dokaze o tome, što iz kompanije negiraju. Ona je regulatorima i i Volstrit žurnalu dostavila hiljade stranica internih dokumenata, koje je taj list objavljivao prethodnih nedelja. Ona će utorak svedočiti pred odborom Senata.

Podsetimo, bogatstvo osnivača Fejsbuka za samo nekoliko sati umanjeno je za sedam milijardi dolara zbog višesatnog prekida rada popularne mreže, piše Blumberg.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš