USAID i UNICEF obezbeđuju pomoć porodicama tokom virusa

Ambasador Sjedinjenih Država na Kosovu Filip Kosnet, u društvu vršioca dužnosti ministra zdravlja Arben Vitije i koordinatorke UN-a za Kosovo Ulrike Ričardson, posetio distributivni centar Crvenog krsta u Prištini. Poseta je obeležila zvanično pokretanje partnerstva između Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u borbi protiv COVID-19, navodi se u saopštenju.

USAID i UNICEF obezbeđuju pomoć porodicama tokom virusa

„Sjedinjene Države su uspostavile partnerstvo sa UNICEF-om na Kosovu kako bi pomogle porodicama i institucijama koje se nalaze na prvoj liniji ove bitke... Samo je objedinjen međunarodni odgovor efikasan protiv ove globalne pretnje. Zajedno možemo poraziti COVID-19", rekao je ambasador Kosnett tokom posete.

Kako se navodi, Vlada Sjedinjenih Država je, kroz Agenciju Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj, dodelila 1,1 milion američkih dolara u cilju pružanja operativne podrške i povećanja sposobnosti Kosova za odgovarajuće reagovanje u zaustavljanju daljeg širenja COVID-19 kao i ublažavanju njegovih posledica.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš