Uhapšena osoba osumnjičena za podmetanje bombe u Istanbulu, privedeno još 46

Turska policija uhapsila je osobu osumnjičenu za podmetanje bombe koja je u nedelju eksplodirala u pešačkoj zoni u centru Istanbula, usmrtivši najmanje šestoro i ranivši više desetina ljudi. Turski ministar pravde saopštio je da je privedeno 46 osoba povezanih sa napadom.

Uhapšena osoba osumnjičena za podmetanje bombe u Istanbulu, privedeno još 46

Jutros je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio, prema izveštaju državne televizije TRT, da je policija uhapsila osobu koja je podmetnula bombu.

Osumnjičena je osoba povezana sa zabranjenom Kurdskom radničkom strankom (PKK), a ministar Sojlu zapretio je osvetom, naveo je TRT. PKK ima status terorističke organizacije u EU i SAD.

Ministar pravde Bekir Bozdag izjavio je da je policija privela 46 osoba povezanih sa terorističkim napadom.

„Do sada je privedeno 46 osoba povezanih sa terorističkim napadom“, rekao je Bozdag, čiju je izjavu citirao list „Jeni safak“.

Prema rečima potpredsednika Turske Fuata Oktaja, u eksploziji je povređena 81 osoba, a 39 je već pušteno iz bolnica.

Bomba je eksplodirala u nedelju oko 16.20 sati po lokalnom vremenu u aveniji Istiklal, ulici s brojnim kafićima, restoranima, bioskopima i prodavnicama.

Prema trenutno dostupnim podacima, u eksploziji poginulo je najmanje šest osoba, a 81 je osoba ranjena, među njima dve teško.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je u nedelju „kukavički napad“. „Prve informacije upućuju na zaključak da je reč o terorizmu“, rekao je Erdogan.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad.Avenija Istiklal bila je meta terorističkog napada i 2016. godine, kada je bombaš samoubica ubio četvoro ljudi i ranio njih 39. Turska vlada je tada objavila da je napadač povezan sa grupom Islamska država, ali ona nije preuzela odgovornost, ističe dpa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš