UBIO 39 LJUDI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI

Uhapšen napadač iz noćnog kluba u Istanbulu

Uzbekistanski državljanin Abdulkadir Mašaripov, koji je osumnjičen da je tokom novogodišnje noći u klubu "Reina" u Istanbulu ubio 39 ljudi, uhapšen je u ponedeljak uveče u istanbulskoj četvrti Esenjurt. Mašapirov je priznao da je izvršio napad, izjavio je istanbulski gradonačelnik Vasip Sahin.

Uhapšen napadač iz noćnog kluba u Istanbulu

Sahin je izajavio da je Mašapirov (rođen 1983. godine) priznao da je u novogodišnjoj noći u popularnom istanbulskom klubu "Reina" ubio 39 i ranio 69 ljudi, a prema rečima istanbulskog premijera, potvrđeno je da njegovi otsici odgovaraju onima pronađenim na mestu zločina. Takođe, gradonačlenik je navao da je jasno da je napad izveden u ime Islamske države,

- Terorista je priznao zločin. Obučavan je u Avganistanu - izjavio je Vasip Sahin, guverner Istanbula.

Prema guvernerovim rečima, 50 osoba je privedeno u operacijama potrage za napadačem.

Turski mediji preneli su da je Mašapirov uhapšen u luksuznom stambenom kompleksu, u zajedničkoj operaciji turske obaveštajne službe i gradske policije, u kući svog prijatelja iz Kirgizije. Mediji su preneli i da je pored napadača u trenutku hapšenje bio i njegov maloletnoi sin (4) koji je potom stavljen je pod privremeno starateljstvo, ali je Sahin to demantovao.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš