U zemljotresu u Izmiru poginulo najmanje šest, povrijeđene 202 osobe

Spasilačke ekipe trenutno pretražuju 12 urušenih i oštećenih zgrada, navodi se u saopćenju AFAD-a

U zemljotresu u Izmiru poginulo najmanje šest, povrijeđene 202 osobe

Uprava za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske (AFAD) saopćila je da je najmanje šest osobe poginulo, a da su 202 osobe povrijeđene od posljedica snažnog zemljotresa koji je pogodio Izmir i susjedne regije na Egejskom moru, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju se navodi kako je među poginulim jedna starija osoba koja se udavila u podizanju nivoa mora.

“Spasilačke ekipe trenutno pretražuju 12 urušenih i oštećenih zgrada“, navodi se u saopćenju.

Također se navodi kako je za potrebe spasilačkih i drugih aktivnosti koje predvodi AFAD uplaćeno tri miliona lira hitnih sredstava.

Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas Izmir i susjedne turske provincije. Epicentar je registriran kod Seferihisara, a registrirana su i 67 naknadnih podrhtavanja tla, uključujući i 13 podrhtavanja iznad četiri stepena po Richteru.

Iz susjednih provincija stiže pomoć u Izmir, a spasilačke ekipe i dalje vode utrku s vremenom kako bi što prije pretražili ruševine i pomogli unesrećenim.

Tri vojna transportna aviona stigli su iz Ankare, Erzuruma i Diyarbakira, a u zemljotresom pogođenu regiju stiže i osoblje Turskog crvenog polumjeseca koje je dopremilo 16 vozila i mobilnu kuhinju kapaciteta do 25.500 ljudi.

I sve druge nadležne službe u Izmir su poslale svoje timove, a iz Ministarstva porodice, rada i socijalne skrbi Turske je uplaćeno pet miliona lira hitnih sredstava.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš