157 poginulih

U padu etiopijskog aviona nema preživjelih

Svih 157 putnika aviona kompanije Ethiopian Airlines koji se srušio danas nedugo nakon polijetanja je poginulo, javljaju lokalni mediji.

U padu etiopijskog aviona nema preživjelih

Avion Boeing 737 Max 8 poletio je iz Etiopije ka Nairobiju jutros, ali se srušio samo šest minuta nakon što je poletio, tačnije u 8:38 sati po lokalnom vremenu.

Avion je pao blizu grada Bishoftu u Etiopiji, 50 kilometara južno od glavnog grada. Svjedok je za BBC izjavio da je avion pao nešto poslije 8:00 ati, a da su službe hitne pomoći stigle na mjesto nesreće oko 11:00 sati.

Boeing 737 Max 8 je dostavljen kompaniji Ethiopian Airlines prije svega nekoliko mjeseci, a radi se o istom modelu koji je koristila kompanija Lion Air, a koji je pao u Indoneziji uoktobru.

"Eksplozija i vatra su bili ogromni, nismo mogli prići. Sve je spaljeno. Na mjestu nesreće su helikopteri, niko neće preživjeti", rekao je svjedok nesreće.

Zasad nije poznat uzrok nesreće, a Boeing je saopćio da pomno prati situaciju.

"U toku je operacija potrage i spašavanja, nemamo informacija o preživjalima i žrtvama", zvanična je informacija iz aviokompanije.

U avionu su bili putnici koji su državljani 33 zemlje.

Etiopijski premijer Abiy Ahmed je izrazio saučešće porodicama putnika, a kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta je također pružio podršku.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš