Turska i predsjednik Erdogan odgovaraju na poziv za pomoć Sandžaku

Predsjednik Vijeća sa poslovnu saradnju Turske i Srbije (DEIK) Bayram Akgul najavio je skoru dostavu pomoći Sandžaku, najteže pogođenoj regiji koronavirusom u Srbiji.

Turska i predsjednik Erdogan odgovaraju na poziv za pomoć Sandžaku

Akgul je u objavi na svom nalogu na društvenim mrežama poručio da Turska i njen predsjednik Recep Tayyip Erdogan odgovaraju na poziv za pružanje pomoći upućen iz Sandžaka.

“U najskorije vrijeme pomoć će biti isporučena. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u realizaciji ove pomoći, u svoje i u ime naroda Sandžaka”, napisao je Akgul.

Opštoj bolnici u Novom Pazaru 12. juna je isporučen drugi šleper medicinske opreme i zaštitnih sredstava koji je upućen iz Turske.

“Bošnjačko nacionalno vijeće je nedavno uputilo poziv za pomoć predsjedniku Republike Turske Redžepu Tayipu Erdoganu te je veliki broj medicinskog osoblja iz Turske spreman da dođe u Sandžak i pomogne u borbi protiv ove zarazne bolesti. Kako bi pomoć iz Turske, koja je odmah organizovana i spremna, stigla što prije, potrebna je saglasnost i poziv zdravstvenih ustanova i nadležnih institucija iz Srbije što se još uvijek čeka“, zaključili su ranije iz BNV-a.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš